viernes, 30 de enero de 2009

Empire State Building


En aquest repàs sobre els edificis més importants del món no podia faltar el mític Empire State Building. Aquest edifici construit l'any 1931 va tenir el títol de l'edifici més alt del món durant 40 anys fins la construcció de les torres bessones (World Trade Center) fins que aquest va ser destruit i es va tornar a convertir en el edifici més alt de l'estat de Nova York en 2001.

Aquest edifici va ser nomenat com a una de les 7 meravelles del món modern  per la Societat Americana de Enginiers Civils.
Aquest edifici ha estat escenari de nombroses
 películes com per exemple King Kong o Independence Day.

Aquestes són les vistes que hi ha des de l'edifici més alt de tot Nova York.
Aquest edifici dedicat a oficines i al turisme rep més de dos milions i mig de visites anuals

Per desgracia, aquest edifici no només ha provocar felicitat. Des de la seva construcció en 1931 hi han hagut més de 35 suicidis, incluint el d'un treballador de la obra que es va precipitar perque el van acomiadar.
El més recent va ser d'un advocat que va saltar en abril de 2007.

Altres catàstrofes van ser el choc d'un bombarder B-25 Mitchell en juliol de 1945. Aquest accident va provocar 14 morts ja que no només va afectar a l'edifici sinó que una part del motor va incendiar l'àtic d'un edifici proper. 
En aquest accident un ascensor es va precipitar 75 pisos i el seu ocupant, Bettu Lou Oliver que encara conserva el record Guinness per sobreviure a la màxima alçada de caiguda en ascensor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario